Karfiol operite kroz kratak mlaz hladne vode pa mu odvojte cvetove i prokuvajte na šporetu u slanoj vodi ili uz suve začine. Kada omekša, procedite ga i ostavite sa strane.
U tiganju na ulju izdinstajte sitno seckani crni i beli luk, pa kad omekša dodajte meso i alevu papriku i ostale začine iz mešanje dinstajte. Kad se sjedini, isključite ringlu.
Odaberite vatrostalnu činiju u kojoj ćete peći musaku i malo je nauljite. Karfiol lagano viljuškom izgnječite pa polovinu poređajte po dnu tepsiju tako da se celo prekrije. Preko njega sipajte mleveno meso i preko njega preostalu količinu karfiola.
Stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata. U činiju umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku, pavlaku za kuvanje i mleko pa kada prođe 20 minuta od pečenja, prelijte preko musake i ostavite još deset minuta da se peče.
Glas javnosti/T02S